بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم Hidup tak selalunya indah, tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan
Keep love in your heart. A life without it is like a sunless garden when the flowers are dead.

Sunday, 16 December 2012

Elak daripada bermasam muka


Assalamualaikum....

amboi...cantiknya wajahnya. tapi kenapa la muka asyik masam je. kalau senyum sikit, lagii cantik.
woww...handsome juga lelaki ni. tapi kenapa la tak ada rasa nak senyum. Asyik masam jugak je.

cutenya dia...dia takdelah terlalu cantik, takde lah terlalu handsome. tapi senyuman dia, dengan wajahnya yang tak mencuka tu lah menyebabkan dia paling cantik dan paling handsome berbanding yang lain.

Hurmm...orang kata kalau orang pregnant suka buah-buah yang masam. tapi kalau orang yang mukanya masam, bukan buah yang masam macam mana???
rasanya orang mengandungpun rasa tak berminat nak tengok muka-muka orang yang masam mencuka.

senyum lah sikit. sekali-sekala janganlah tension sangat. cuba cermin muka kalau kita sedang bermasam muka. Rasanya kita sendirpun tak best tengok tau..:)

so, mulai hari ni jom kita sama-sama praktis untuk tidak selalu bermasam muka. Orang yang sakitpun boleh sembuh jika ada orang yang selalu senyum di sekeliling mereka. senyum jugak dapat rawat hati tau. bila hati senang, jiwapun tenang. 

jiwa yang tenang akan membuatkan kita rasa happy. Bila kita rasa gembira, penyakitpun takut nak datang dekat. Hehehe...so....renung-renungkan..:)





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...