بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم Hidup tak selalunya indah, tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan
Keep love in your heart. A life without it is like a sunless garden when the flowers are dead.

Monday, 11 January 2016

Resepi Sup Ayam


Assalamualaikum semua
hari ni kelip-kelip nak share resepi sup ayam memandangkan mak mertua dah puji sedap
hahaha, Mula-mula buat masin tapi tak apa, belajar n repair lagi
to be honest, kelip-kelip bukan pandai masakpun
sbb tu kalau dah org kata sedap tu excited sangat.
kalau dah pandai masak, relax2 je muka. heeee ;)

Bahan A
(Perlu direbus empuk terlebih dahulu)
1/2 ayam dipotong 
seinci halia
Asam keping 2 keping

Bahan B
(Digoreng sekali bersama)
Bawang merah 4 biji - dimayang
bawang putih 4 biji - dimayang
Halia seinci - dimayang
sup bunjut 2 ikat

Bahan C
Last sekali baru letak tomato

Setelah masak bahan B (jangan sampai hangit), masukkan ke dalam periuk yang terdapatnya 
Bahan A. (perlahankan api, biar hingga benar-benar empuk)

Hidang dan letak bawang goreng, daun sup, lada hiris, 
kalau nak buat sambal kicappun sedap jugak

Boleh makan
SELAMAT MENCUBA
;)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...