بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم Hidup tak selalunya indah, tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan
Keep love in your heart. A life without it is like a sunless garden when the flowers are dead.

Monday, 11 January 2016

Voice Quotes


Give every man thy ear, but few thy voice.

Raise your words, not your voice,
It is rain that grows flowers, not thunder.

LISTEN
to your own voice, your own soul, too many people listen to the noise of the world
instead of themselves

Be the voice, not an echo.

The volume of your voice does not increase the validity
of your arguments.

Sources: Mr. Google


Resepi Sup Ayam


Assalamualaikum semua
hari ni kelip-kelip nak share resepi sup ayam memandangkan mak mertua dah puji sedap
hahaha, Mula-mula buat masin tapi tak apa, belajar n repair lagi
to be honest, kelip-kelip bukan pandai masakpun
sbb tu kalau dah org kata sedap tu excited sangat.
kalau dah pandai masak, relax2 je muka. heeee ;)

Bahan A
(Perlu direbus empuk terlebih dahulu)
1/2 ayam dipotong 
seinci halia
Asam keping 2 keping

Bahan B
(Digoreng sekali bersama)
Bawang merah 4 biji - dimayang
bawang putih 4 biji - dimayang
Halia seinci - dimayang
sup bunjut 2 ikat

Bahan C
Last sekali baru letak tomato

Setelah masak bahan B (jangan sampai hangit), masukkan ke dalam periuk yang terdapatnya 
Bahan A. (perlahankan api, biar hingga benar-benar empuk)

Hidang dan letak bawang goreng, daun sup, lada hiris, 
kalau nak buat sambal kicappun sedap jugak

Boleh makan
SELAMAT MENCUBA
;)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...