بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم Hidup tak selalunya indah, tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan
Keep love in your heart. A life without it is like a sunless garden when the flowers are dead.

Wednesday, 15 November 2017

Standing Quotes


STAND FOR WHAT IS RIGHT
even if it means standing alone.

You can't cross the sea merely by standing and staring at water.

Integrity is
doing the right thing even if nobody is watching.

Stop allowing other people to dilute or poison your day with their 
words or opinions.
STAND STRONG
in the truth of your beauty and journey
through your day without attachment to the validation of others.

Dream High Quotes


Don't give up on dreams.
Because dreams are not only for the talented, but for
those who dreams.

It doesn't matter how slow you go, as long as you don't stop
doing it.

AIM HIGH
DREAM HIGH

Sometimes, life is about risking everything for a dream no one can see.
But you.

Dream high, beyond the sky; no matter wings so small
keep vision bright; just dare to learn, 
for you are born to fly.



SEKSANYA NERAKA!- USTAZ MUHD WADI ANNUAR AYUB

Jangan Putus Asa, Kita Masih Punya Allah.. ᴴᴰ | Habib Ali Zaenal Abidin ...

Bersabarlah, Yang Allah Simpan Lebih Baik ᴴᴰ | Habib Ali Zaenal Abidin A...

Khalish and Ice-Cream






LOVE YOU SO MUCH MY SON ;)


Tuesday, 14 November 2017

Forum Pendidikan Masa Kini - Ust Abdullah Khairi, Ust Haslin Bollywood, ...

Captain Muhammad Khalish Rayyan


Ehem-ehem...anak ibu pakai baju baru ye.
Handsome sayang ibu pakai baju warna merah. Abi cakap raya aidilfitri 2018 
nanti nak buat tema warna merah. InsyaAllah. 
Suka la tu Abi, tengok anak lelaki dia pakai baju merah.






Gambar kabur. Sebab Khalish bergerak. 
Gambar ni ibu ambil sebagai kenangan untuk anak ibu. :)
Semoga jadi hamba Allah yang soleh sayang.
Dan semoga jadi anak yang paling baik untuk ibu dan abi.
Aminnnn....





Friday, 10 November 2017

Pray For Syria


Assalamualaikum to all the visitors.
If you see this message, I am begging you to pray for 
our families in Syria.
They need our help. If you can't give foods or money to them,
they really hope for you du'a.

Du'a is very power. I hope Allah will hear to our du'a
and Allah will help all the muslims in Syria.
They need our support.
They really need it.

Please all the lover. Pray for them. 

"Allah, give peace for all muslims in Syria."

Sabar


Sabar kalau hanya disebut sangatlah senang. 
Namun sabar sebenarnya memerlukan usaha.
Usaha memujuk hati supaya bertenang dan menerima dengan hati yang lapang,
yakni ikhlas.

Setiap ujian yang Allah timpakan ke atas kita sama ada kecil atau besar
pasti ada hikmah. Kebaikan disebaliknya.
Yang pasti, untuk menguatkan fizikal dan mental seseorang.

Yakinlah, Allah tidak akan menguji seseorang diluar kemampuan mereka.
Mungkin kita akan berkata kenapa kita yang ditimpakan ujian sebegini.
Jangan. Jangan mengeluh.
Kita special sebenarnya kerana kita mampu lalui
apa yang tidak mampu dilalui oleh orang lain.

Tidakkah beruntung sekali kita kerana Allah memandang kita
dan memilih kita untuk diberikan ujian.
Maka syukur. Kerana orang lain mungkin tidak sekuat kita. :)



Tafsir Surah AL-FATIHAH




Halaqah 2017 Eps 5 - mati sediakah kita

Wednesday, 8 November 2017

30-09-2017 Dr Danial Zainal Abidin || Peristiwa Kiamat Semakin Hampir

Seoul Garden (Family outing)


Makan dekat Seoul Garden ni favourite suami la. 
Daku tak minat sangat makanan luar sebelum-sebelum ni. Tapi
bila dah berjodoh dengan suami yang suka rasa masakan luar contohnya makanan korea
seperti Kimchi, maka dengan itu lama kelamaan seleraku juga berubah. Hehe.
Daku semakin suka Kimchi dan etc. dan daku masih suka ulam budu. :)

Gambar ni diambil pada 6 November 2017 (Isnin)
Semoga menjadi kenangan buat kita berdua kekasihku. Chewah. Hakzhakz.



Kalau tengok camera ni dah kira bertuah la daku sempat menyenap.
Sebabnya suamiku ni memang susah nak tengok camera.
Sekarang dapat pulak dekat anak lelaki dia. :)









Fitnah Instagram Ustaz Don Daniyal Terbaru 2017 Kuliah

Khalish eating ice-cream (Khalish turn 8 months)


Syeeedapnyaaaa...
Ibu belikan dua ice-cream. Satu untuk abi dan satu untuk ibu.
Tapi bila kami makan, anak ibu nyup nyup lidah. Macam berminat je dengan
ice-cream kit kat abi. Hikhik.
Abi bagi sikit Khalish makan. Bukan main suka lagi dapat makan.
Tapi sikit sajalah. Nanti sakit perut macam mana? ;)

WE LOVE YOU.












Khalish memanjat


Amboi sekarang anak ibu...Bukan main lagi ye. 
Berani dah bangun sendiri. Ibu tak tolongpun anak ibu bangun.
Khalish pegang pada kerusi dan berusaha untuk bangun sendiri. Itu ibu suka.
Ada semangat dan usaha untuk bangun tanpa bantuan. Hehehe.
Ibu harap bila Khalish besar nanti, anak ibu akan jadi seorang yang berani,
rajin usaha dan boleh berdiri di kaki sendiri. Tidak terlalu mengharapkan
bantuan dari orang lain. :) 















Gigit Dengan Gigi Geraham-Ustaz Don

Siapa Kata Mesti Kongsi Semua Benda ? | Ustaz Don Daniyal Don Biyajid

Siapa Kata Mesti Kongsi Semua Benda ? | Ustaz Don Daniyal Don Biyajid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...